Recept za božićne kolačiće bez jaja i mleka

Tražite savršen recept za božićne kolačiće koji ne sadrže jaja i mleko? Bez obzira na to da li ste vegan, intolerantni na laktozu, ili jednostavno želite zdraviju alternativu, ovi kolačići su prava stvar za vas! Lako se pripremaju, mogu biti puni su prazničnih začina poput cimeta i đumbira, a pritom su mekani i ukusni. Uz nekoliko osnovnih sastojaka, možete stvoriti mirisnu prazničnu poslasticu koja će oduševiti celu porodicu. Nastavite da čitate i otkrijte jednostavan korak-po-korak vodič za najlepše veganske božićne kolačiće! 🎄🍪

Sastojci

  • 150g brašna bez glutena Schär Mix C – Mix Patisserie
  • 15g kakao praha
  • u originalnom receptu piše 4 jaja, ali ja sam eksperimentisala i stavila 4 kašičice čija semena natopljene u malo vode da poveže masu
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 3 kašike kokosovog mleka
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli

3 Saveta za uspeh

  • Kokosovo ulje, kokosovo mleko i jaja moraju biti zagrejani na sobnoj temperaturi.
  • Možete  podeliti masu na 2 dela i samo u jedan deo dodajti kakao tako da pravite dvobojne kolačiće.

Priprema

  • Rernu zagrejte na 160 stepeni.
  • Pomešati kokosovo ulje, kokosovo mleko, med i čija seme.
  • Pomešati suve sastojke brašno, kakao i sodu bikarbonu, prosejati kroz sito i pažljivo umesiti u loptu od testa.
  • Razviti oklagijom masu na debljinu prsta ili manje i modlom isecati oblike.
  • Peći ih na papir za pečenje.
  • Prohlađene kolače mazati kremom ili džemom i sastavljati parove.

Zaključak

Moj predlog je da u njihovo spremanje uvek uključite decu, jer to daje posebnu draž porodičnim okupljanjima za praznike. Zdrav i ukusan, recept za božićne kolačiće bez jaja i mleka uvek mogu biti povod za zajedničku akciju, radost i porodično uživanje. Prijatno!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top